Hem   Politik   Ekonomi   Miljö   Förvaltning   Opinion   Jobb   Om Bofast   Kontakt   Annonsera   Nyhetsbrev  
Förvaltning Hem   Fastighetsskötsel   Underhåll   Teknik   Bygg  

Gammalt dagis blev ovanlig tvåa

Sezer och Aysel Teker bor i en ombyggd lokal som tidigare varit både ett omsorgsboende och en förskola i Gullviksborg i södra Malmö. Foto: Simon Lundh
Ljusare, men något svårmöblerat och inte nog med garderobsutrymme. Det är Sezer och Aysel Tekers betyg av det gamla LSS-boende de flyttade in i under våren, även om en av dem är lite mer missnöjd än den andra.

Hundratals lägenheter utan att bygga nytt

 

Hon trivs i ombyggda fotvårdskliniken


2016-11-18

 

I Sezer och Aysel Tekers tvåa i Gullviksborg i södra Malmö är det vid en första anblick väldigt lite som avslöjar att lägenheten en gång varit både dagis och LSS-boende, det vill säga boende för funktionshindrade. Men det ligger i detaljerna. Sovrummet är ganska litet, men badrummet stort, och rakt genom vardagsrummet gick en gång en vägg vars breda takbalk fortfarande finns kvar. På ena sidan har paret satt sin soffa och på andra står tv-möbeln.

– Min fru kände sig instängd i lägenheten vi bodde i förut. Den var ganska mörk, men den här är mycket ljusare. Jag trivs bra här, säger Sezer Teker.

Aysel Teker är lite mer skeptisk.

– Det är lite svårmöblerat på grund av takbalken och dåligt med garderobsutrymme. Jag har lagt kläder i väskan under sängen. Sedan är vårt förråd inne i bostaden, innanför toaletten, och hade jag vetat det skulle jag inte tagit lägenheten. Jag hade dessutom hellre bott högre upp med balkong, säger hon. 

– Fast han som visade oss den sa faktiskt det till dig. Du kommer bara inte ihåg det, säger Sezer Teker och skrattar.

– Jag trodde inte att det var det enda förrådet utan att vi hade ett i källaren eller på vinden också, säger Aysel Teker.

– Jaja, så är det. Det är min fru som bestämmer var vi bor, men när vi flyttar är det jag som får göra arbetet, svarar Sezer Teker och skrattar igen medan Aysel Teker tittar på honom med en lurig blick.

En borttagen detalj, till Sezer Tekers lättsamma besvikelse, är rampen som gick upp på sidan av huset, till en balkongdörr i vad som i dag är vardagsrummet eftersom det var en LSS-lägenhet.

– Den hade varit jättebra när vi flyttade in. Då hade vi kunnat ta in allt den vägen.

 

SIMON LUNDH

 

 

 

 

Utskriftsvänlig sida
 
 
 

Dags att sätta punkt

December är avslutningarnas tid. För terminen, för det gamla året – och denna gång även för tidningen Bofast. Det nummer som är på väg ut till er läsare är vår sista utgåva.

Bofast blir Allmännyttan

Vid årsskiftet läggs Bofast ned, efter 33 års bevakande av bostadsbranschen. Det sista numret har nu skickats till tryck och är på väg ut till sina läsare.
I stället föds en ny tidning, för alla anställda och styrelseledamöter i Sabos medlemsföretag. Premiärnumret kommer i mars. Och namnfrågan är nu klar: den nya tidningen ska heta Allmännyttan.

33 år med Bofast och händelser som präglat Bostadssverige

Det allra sista numret av Bofast har nu kommit ut. Nu läggs tidningen ned – men ersätts av en ny tidning med nya förutsättningar.
Bofast föddes för 33 år sedan och har sedan dess skildrat trender, nyheter, upp- och nedgångar i bostadsbranschen. Följ med på en kavalkad med nedslag i nyheter från dessa år – en tidsresa som skildrar både tidningens utveckling och händelser som präglat Bostadssverige.

Vasaloppsvinnaren som blev
dubbel-vd

Finns det några likheter mellan att åka Vasaloppet och vara vd i allmännyttan?
Hans Persson, vd för Gnestahem och Gnesta Förvaltnings AB, tvekar först, men grubblar färdigt över lunchen.
– Jo, det gör det. Båda kräver att du tänker långsiktigt och gör en hållbar plan som du följer.
 
Mer läsning