Hem   Politik   Ekonomi   Miljö   Förvaltning   Opinion   Jobb   Om Bofast   Kontakt   Annonsera   Nyhetsbrev  
Förvaltning Hem   Fastighetsskötsel   Underhåll   Teknik   Bygg  

”Låt bäste aktör vinna”

REPLIK. Det finns inga belägg för att slutkundspriser i öppna nät skiljer sig från nät utan näthyra, skriver Sabos digitaliseringsexpert Per Holm i ett svar till Svenska stadsnätsföreningen.

2016-11-17


Det är bra att Mikael Ek ställer sig bakom rekommendationen att allmännyttan ska upphandla kommunikationsoperatörer. Det är precis det mitt inlägg handlar om. Låt bäste aktör vinna med de villkor som marknaden erbjuder. Det handlar inte om att maximera vinsten utan om att agera affärsmässigt, samtidigt som priser och utbud ska vara bra för slutkunden.

Till skillnad mot det Mikael Ek påstår finns det inga belägg för att slutkundspriser i öppna nät, där fastighetsägaren får ersättning i form av näthyra, skiljer sig från nät utan näthyra. Vår senaste genomlysning visade att det till och med i många fall är lägre priser i nät med näthyra.

 

Per Holm

digitaliseringsexpert

Sabo

 

 

Läs Svenska stadsnätsföreningens inlägg här

 

 

Utskriftsvänlig sida
 
 
 

Dags att sätta punkt

December är avslutningarnas tid. För terminen, för det gamla året – och denna gång även för tidningen Bofast. Det nummer som är på väg ut till er läsare är vår sista utgåva.

Bofast blir Allmännyttan

Vid årsskiftet läggs Bofast ned, efter 33 års bevakande av bostadsbranschen. Det sista numret har nu skickats till tryck och är på väg ut till sina läsare.
I stället föds en ny tidning, för alla anställda och styrelseledamöter i Sabos medlemsföretag. Premiärnumret kommer i mars. Och namnfrågan är nu klar: den nya tidningen ska heta Allmännyttan.

33 år med Bofast och händelser som präglat Bostadssverige

Det allra sista numret av Bofast har nu kommit ut. Nu läggs tidningen ned – men ersätts av en ny tidning med nya förutsättningar.
Bofast föddes för 33 år sedan och har sedan dess skildrat trender, nyheter, upp- och nedgångar i bostadsbranschen. Följ med på en kavalkad med nedslag i nyheter från dessa år – en tidsresa som skildrar både tidningens utveckling och händelser som präglat Bostadssverige.

Vasaloppsvinnaren som blev
dubbel-vd

Finns det några likheter mellan att åka Vasaloppet och vara vd i allmännyttan?
Hans Persson, vd för Gnestahem och Gnesta Förvaltnings AB, tvekar först, men grubblar färdigt över lunchen.
– Jo, det gör det. Båda kräver att du tänker långsiktigt och gör en hållbar plan som du följer.
 
Mer läsning