Hem   Politik   Ekonomi   Miljö   Förvaltning   Opinion   Jobb   Om Bofast   Kontakt   Annonsera   Nyhetsbrev  
Politik Hem   Bostadsmarknad   Hyressättning   Juridik   Upplåtelseformer   Integration/sociala frågor  

Dags att sätta punkt

Bofasts redaktion. Från vänster: Helene Ahlberg, Anita Snis, Ulrika Majstrovic Hansén. Foto: Mari-Ann Lindborg
December är avslutningarnas tid. För terminen, för det gamla året – och denna gång även för tidningen Bofast. Det nummer som är på väg ut till er läsare är vår sista utgåva.

2016-12-16

Lite vemodigt är det allt. Att göra en tidning är ett lagarbete, där alla bidrar och alla behövs. Idéer blir till text och bild, som formas samman på sidor, som sätts ihop till en tidning, som skickas till tryck, som färdas genom snö och vindar, för att landa i era händer. Och när ni börjar bläddra är vi redan i full färd med nästa nummer.

 

Men inte den här gången. Efter 33 intensiva år sätter Bofast nu punkt. Det har varit en händelserik resa med stora skiftningar (en sammanflätad historia om Bostads-Sverige och Bofast finns att läsa här).


Samtidigt börjar något nytt. När solen åter börjar värma trycks första numret av magasinet Allmännyttan.


Vi vill därför tacka alla er Bofastläsare för den här tiden. Ni har stärkt och inspirerat oss, hört av er med kloka synpunkter, givit intressanta intervjuer och spännande tips!


Alla Bofastmedarbetare följer dock inte med till den nya medlemstidningen för allmännyttan. Ulrika Majstrovic Hansén, som varit AD, illustratör och fotograf på Bofast sedan 2007, lämnar nu redaktionsgänget. Vi kommer att sakna dig! Tack för alla glada skratt, gott samarbete, fina bilder, kreativa lösningar och snygga tidningssidor!


Vi sänder också tacksamma tankar till alla andra duktiga medarbetare som kommit och gått under Bofasts 33-åriga medieresa.


God jul och gott nytt år!

Redaktionen
 
 
Bilden ovan. Bofasts redaktion, från vänster: Helene Ahlberg, Anita Snis och Ulrika Majstrovic Hansén. Foto: Mari-Ann Lindborg
 
 
 
 
Utskriftsvänlig sida
 
 
 

Dags att sätta punkt

December är avslutningarnas tid. För terminen, för det gamla året – och denna gång även för tidningen Bofast. Det nummer som är på väg ut till er läsare är vår sista utgåva.

Bofast blir Allmännyttan

Vid årsskiftet läggs Bofast ned, efter 33 års bevakande av bostadsbranschen. Det sista numret har nu skickats till tryck och är på väg ut till sina läsare.
I stället föds en ny tidning, för alla anställda och styrelseledamöter i Sabos medlemsföretag. Premiärnumret kommer i mars. Och namnfrågan är nu klar: den nya tidningen ska heta Allmännyttan.

33 år med Bofast och händelser som präglat Bostadssverige

Det allra sista numret av Bofast har nu kommit ut. Nu läggs tidningen ned – men ersätts av en ny tidning med nya förutsättningar.
Bofast föddes för 33 år sedan och har sedan dess skildrat trender, nyheter, upp- och nedgångar i bostadsbranschen. Följ med på en kavalkad med nedslag i nyheter från dessa år – en tidsresa som skildrar både tidningens utveckling och händelser som präglat Bostadssverige.

Vasaloppsvinnaren som blev
dubbel-vd

Finns det några likheter mellan att åka Vasaloppet och vara vd i allmännyttan?
Hans Persson, vd för Gnestahem och Gnesta Förvaltnings AB, tvekar först, men grubblar färdigt över lunchen.
– Jo, det gör det. Båda kräver att du tänker långsiktigt och gör en hållbar plan som du följer.
 
Mer läsning